EU indbyder flere universiteter som partnere i EMOS-projektet

15/05/2018          Taleboble Kommentarer

Betegnelsen EMOS — European Master in Official Statistics — kan anvendes af universiteter i beskrivelser af kurser, der af EU er godkendt som EMOS-kurser, og af universitetssuddannede, som del af deres kvalifikationsbeskrivelse, hvis de som led i deres uddannelse har gennemgået et godkendt EMOS-kursus (se indlæg fra 3/11-2015). I øjeblikket udbydes EMOS på 23 universiteter i 15 forskellige lande. Ingen danske universiteter blandt de 23, men et enkelt svensk — Örebro. EU vil gerne udvide kredsen og har opfordret universiteter i EU-medlemslande, EU-kandidatlande og EFTA-lande til at søge om godkendelse. Ansøgningsfristen er 30. juni 2018, og beslutning om godkendelse af nye partnere ventes truffet i februar 2019.

Det erklærede hovedformål med EMOS-kurserne er at styrke deltagerens evne til at forstå og at analysere europæisk officiel statistik. De forventede læringsresultater er opstillet i 5 punkter

  1. Det officielle statistiksystem
  2. Produktionsmodeller og —metoder
  3. Specifikke statistikområder
  4. Statistiske metoder
  5. Formidling

EMOS-programmet inkluderer en afhandling og et praktikophold i en institution, der producerer og/eller formidler officiel statistik. Omfanget af er EMOS-kursus skal minimalt svare til en arbejdsindsats på 1½ studieår (90 ECTS).

EU arrangerer også EMOS-webinars, hvor vigtige emner i EMOS-programmet gennemgås.  En serie på 12 webinars, hver med en varighed på godt en time, er under afvikling i øjeblikket (10. januar – 6. juni 2018). Deltagelse er gratis og webinarerne optages og offentliggøres på internettet, så det er muligt efterfølgende at se og høre indlæggene.

Referencer:
EMOS: Emos hjemmeside (link)
EMOS: Emos Webinars 2018 (link)
EMOS; Learning Outcomes of the EMOS Programmes  (link)
E
MOS: 3rd EMOS Call for Applications 2018 (link)
EMOS: Guide for Applicants (link)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Besøg Offstat's hovedside